UNIO MUNDIALIS SANCTI GABRIELIS
ARCHANGELI
Aktuelle Nachrichten
WERELDBOND CONGRESS  GABRIEL IN ADMONT, OOSTENRIJK
Beste Gildebroeders , Geachte geïnteresseerden!
Er zijn vier jaar verstreken sinds het laatste congres van de Wereldfederatie Gabriel in Rankweil.
Het was de bedoeling om in augustus 2019 het volgende congres in Duitsland aan de Nederlandse grens in het klooster Frenswegen in Nordhorn te houden.  Dit was echter niet mogelijk.
Na een afspraak met het bestuur van de WB, hebben we het prachtige aanbod van de Oostenrijkse gilde aanvaard en organiseren we het WB Congres in de Benedictijnenabdij van Admont.
Gildebroeder voorzitter Willi Remes presenteerde ons een goed programma:
13 juni - 9.00 uur Wereld Confederatie, Opbouw van de postzegeltentoonstelling, excursie naar het Postmuseum Eisenerz.
14 juni - hele dag excursie - beklimming met de kabelbaan naar de Dachsteinse zuidkant / gletsjerwereld
15 juni - Eerste dag / presentatie van de speciale postzegel "Sacrale Kunst" met een motief uit het Gotisch Museum - Stift Admont.   De Wereldfederatie laat ook een speciaal stempel aanmaken Rondleiding door de gotische tentoonstelling en door de abdij.
16 juni - Bezoek aan de kerkdienst, demon,teren van de postzegel tentoonstelling, mogelijke excursies (eventueel vertrek op 16 of 17 juni in de ochtend).
Er zal een kleine postzegeltentoonstelling met 30 kaders zijn - deels te vullen door de WB.
We leven in een tijd van bezinning op religieuze gebeurtenissen die ongetwijfeld gepaard gaat met een vermindering van de kerkelijke praktijk. Bovendien maakt de enorme ontwikkeling van andere vrijetijdsactiviteiten het verzamelen van postzegels minder aantrekkelijk.
Ik wil daarom alle verantwoordelijken van de verschillende nationale gilden bedanken voor hun inspanningen om het voortbestaan van hun gilde te verzekeren. De interne werking van de landengilden is het belangrijkst. Maar ook de min of meer regelmatige vergaderingen van de verantwoordelijken van de verschillende nationale gilden en de contacten tussen hen blijven belangrijk.
Daarom wil ik Gabriel gilde Nederland nogmaals bedanken voor de realisatie van onze website. Misschien moeten zowel het bestuur van de Wereldbond  als de verantwoordelijken voor de verschillende gilden hun inspanningen opvoeren om meer informatie te verstrekken.
Anderzijds is deze website ook bedoeld om contacten te leggen met verzamelaars van religieuze filatelie in landen waar geen gilde actief is. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de voorzitter van de Wereldfederatie.
Wij nodigen daarom graag alle geïnteresseerden uit voor ons wereldcongres in Admont.
Omdat de kamers op tijd geboekt moeten worden, vraag ik u om zo snel mogelijk contact op te nemen met de GB  Willy Remes. Hij heeft al een hotel kamers gereserveerd tegen zeer redelijke prijzen: 47 € per  persoon in een tweepersoonskamer en 55 € in een eenpersoonskamer.
Ik hoef niet te benadrukken dat de deelname van alle nationale gilden zeer belangrijk is. Het gaat niet alleen om nieuwe verkiezingen, maar ook om de toekomst van onze Wereldfederatie. Ik reken op ieder van U en kijk uit naar een aangenaam wederzien.
Veel dank aan het Oostenrijkse gilde en vooral aan voorzitter Willi Remes,

Gent, 20.1.2019
Mark Bottu,
Voorzitter van de WB

GB Wilhelm Remes : wilhelm.remes@interchild.at
GB Mark Bottu : mark.bottu@telenet.be